Sappa tillhandahåller idag TV till samfälligheten via fibernätet. Vi får TV-signalerna dels som kodade digitala signaler och dels som okodade analoga signaler. Eftersom den nuvarande digitala signalen är kodad krävs en digitalbox/TV-modul med ett programkort från Sappa för att du ska kunna se på digital-TV idag.

Från 11/10 kommer den digitala signalen inte längre vara kodad vilket medför att du inte längre kommer behöva ett programkort från Sappa för att se på digital-TV. För att kunna se digital-TV utan digitalbox/TV-modul kommer det krävas att TV:n har en inbyggd DVB-C-mottagare (något som de flesta har).

Den 25/10 kommer den analoga signalen att släckas och inte längre vara tillgänglig för boende inom samfälligheten. Läs mer om förändringen i informationsbladet från Sappa. Har du frågor om TV hör du av dig direkt till Sappa.