Samfälligheten tillhandahåller idag ett grundutbud av analoga TV-kanaler till samtliga hushåll.

Från 1/10 kommer samfälligheten utöver de analoga sändningarna även att tillhandahålla dessa kanaler digital (+ MTV som enbart kommer att tillhandahållas digitalt). De flesta digitala kanalerna kommer att sändas i HD.

För att du ska kunna ta del av de digitala sändningarna behöver signalerna avkodas. Här får du därför en TV-modul som kopplas in via CI-gränssnittet på din TV (vilket innebär att du inte behöver någon extra fjärrkontroll). Bifogat finns instruktioner för hur du kopplar in och aktiverar TV-modulen med tillhörande programkort. Även om vårt avtal med Sappa träder i kraft först 1/10 ska TV-modulerna och programkorten fungera direkt enligt Sappa.

Om du har en äldre TV som saknas CI-gränssnitt har du möjlighet att byta TV-modulen mot en digitalbox. Om du vill byta TV-modulen mot en digitalbox kontaktar du själv sappa (kontaktuppgifter hittar du via www.sappa.se).

Vid eventuell flytt från samfälligheten lämnas TV-modulen med tillhörande programkort till de nya ägarna.

Alla nuvarande kanaler kommer fortsatt även att tillhandahållas analogt för er som inte är intresserade av digital TV eller har flera TV-apparater. Samfällighetens leverantör av TV är både innan och efter denna förändring Sappa (www.sappa.se) och det är dit du vänder dig om du har problem med TV-signalerna och misstänker att felet inte beror på ledningarna i din egen fastighet. TV-signalerna skickas genom fibernätet som ägs av Gästabudstaden. Samfälligheten äger numera ingen utrustning kopplad till TV-sändningarna och därmed har styrelsen ingen möjlighet att hjälpa till vid eventuella problem.